Mate tea - Mate lemon - FÉL KG-OS KISZERELÉS

Mate tea - Mate lemon - FÉL KG-OS KISZERELÉS

9 150 Ft Raktáron
Vásárlás az Árukeresőn?
Házhozszállítás: 1 690 Ft-tól
Átvevőpont: 1 140 Ft-tól
A termék eladója:
9 150 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Mate tea - Mate lemon - FÉL KG-OS KISZERELÉS

Mi ez?
9 150 Ft
Raktáron
Termékleírás
Nettó súlya 0,5 kg
Gyártó EU

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Összetétel: maté (min. 97,5%), citromfű, természetes ízesítő RAKTÁRRÓL AZONNAL! HA NEM RENDELHETŐ A NEKED SZÜKSÉGES MENNYISÉG, JELEZD FELÉNK ÉS FELTÖLTJÜK A KÉSZLETET…

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT 2,5 dl forró vízhez egy-két teáskanál teafüvet adjunk ízlés szerint. Kannában való forrázás esetén plusz egy teáskanállal, majd 3-5 perc után szűrjük le. A MATE TEA ÉLETTANI HATÁSAI A mate teát elsősorban immunrendszer erősítő hatásáról ismerik, pedig az csak egy, a számos kedvező hatása közül. Kevesen tudják, de a mate tea az egyik legjobb FOGYASZTÓ TEA. A fogyást elősegítő tulajdonságát elsősorban a benne lévő szaponinnak és mateinnek köszönheti. Ezek külön-külön is nagyon hatásos alkotóelemek, de együttesen még inkább. Ezen anyagok által a mate tea csökkenti az étvágyat, ugyanakkor segíti az emésztést, tisztítja a szervezetet. Segít a zsírtömeg csökkentésében is, mivel növeli az elégetett kalóriák számát. Javítja a zsírraktárak energiává alakulását, és gyorsítja az anyagcserét. Úgy segíti elő a zsírégetést, hogy közben növeli az energiaszintet. Az agyműködést is jelentősen serkenti, de nem terheli a szívet! A TEÁZÁS RÖVID TÖRTÉNETE A tea felfedezése körülbelül 5000 éve Kínában történt. A legendák szerint egy császár vizet forralt, amikor egy tea levél beleesett a fazékba és a víz elszíneződött. Gondolt egy bátrat a császár és megkóstolta a főzetet. Még ebben az esztendőben kihirdettette birodalmában, hogy a tea a víznél is egészségesebb ital. A teaivás szokása idővel a kolostorok falain kívül is elterjedt. Az első írásos források a Han-dinasztia idejéből (Kr. e. 206 - Kr. u. 220) származnak. Ebben az időszakban a tea gyógyító hatását, orvosi alkalmazását emelték ki. A teáról azt tartották, hogy meghosszabbítja az életet, kigyógyítja az embert a fejfájásból, a veseköves megbetegedésekből, emellett a gyomorrontásra is jótékony hatással van. Idővel már élvezeti cikként, az íze és frissítő hatása miatt is fogyasztották az előkelő körökben. A teázás szokása bekerült az udvari etikettbe, és alapkövetelmény lett, hogy az előkelő családok értsenek a tea elkészítéséhez és felszolgálásához. Az V. századra a tea ára jelentősen csökkent, így a teázás a szegényebb nép körében is elterjedhetett, a vendégvárás, a társas érintkezés fontos kelléke lett. A VI. században a tea már nemcsak Kínában volt népszerű, de fontos külkereskedelmi árucikké is vált. A tea sikerét mutatja, hogy ebben a korban egyre több irodalmi alkotás témájává vált. A VIII. században keletkezett az első átfogó mű magáról a teáról is Teáskönyv (Chajing) címmel, amely Tokaji Zsolt fordításában magyarul is olvasható. A könyv írója, Lu Yu tíz fejezetben foglalja össze mindazt, amit tudni kell a teanövény termesztéséről, a levelek osztályozásáról, az ital elkészítéséről, a víz minőségéről és a teafőzéshez szükséges huszonnégy eszközről. Az idők folyamán nemcsak a teát fogyasztók köre változott, de a feldolgozás és fogyasztás módja is. A dokumentumok szerint egészen a VIII. századig a tealeveleket gőzölték, majd különböző formákba (tégla, fészek, korong) összepréselték. Az így kapott téglateából (más néven préselt tea, teakalács, sajtolt tea stb. ) az elkészítés során letörtek egy darabot, majd rizzsel, gyömbérrel, narancshéjjal, sóval, egyéb fűszerekkel, olykor vöröshagymával, tejjel főzték össze. Bár már Lu Yu is elítéli a tea ilyenfajta ízesítését, a préselt tea továbbra is fennmaradt, sőt fizetőeszközként is használták egészen a XX. század elejéig. A IX - XIV. század között a portea használata került előtérbe. A leveleket rövid ideig gőzölték, majd szárítás után kőmalomban porrá törték. A porra forró vizet öntöttek, majd egy bambuszból készült seprőcskével felhabosították. A ma ismert teakészítési mód , a leveles tea forrázása a XV. század után alakult ki. Az előző korok fűszeres teáival ellentétben ekkorra vált elterjedtté, hogy az emberek a tea természetes aromáját ízlelgették. Lassan külön kultusza alakult ki a teaházaknak, amelyek egyre népszerűbbek lettek, és máig meghatározó színterei maradtak a kínai társadalmi életnek.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.