Natúr tea Csalánlevél Szálas 50g

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Natúr tea Csalánlevél Szálas 50g

329 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
pcx.hu
Termékleírás
A csalánlevél vízhajtó tulajdonságú, a gyökerek gyulladáscsökkentők. Elősegítik a limfocizák termelődését, megakadályozzák a prosztata szövetének burjánzását.  Olasz kutatások szerint a csalángyökér-kivonat vérnyomáscsökkentő hatású.  Egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk. A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz. A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos. Elkészítési javaslat: , 1-2 kanál teát 2,5 dl forró vízzel leöntünk, 5-10 percig lefedve állni hagyjuk. Szűrés után tetszés szerint ízesíthető, de mézzel vagy csipkebogyószörppel ízesítve gyógyhatása fokozható. Felhasználási javaslat:, Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel. Forrázat készítése virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény, ánizs-termés):, A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük. Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk , A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük. Áztatás készítése: , azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús, fagyöngy). A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk).

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.